Universiti Malaysia Pahang Sedekad Memacu Kecemerlangan - Safriza, Baharuddin; Mimi Rabita, Abdul Wahit; Raihana, Sulaiman (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang ditubuhkan pada 16 Februari 2002 terus melangkah mencipta kecemerlangan untuk menjadikan sebagai universiti teknologi pilihan utama dalam melahirkan graduan yang berketerampilan melalui penawaran program kejuruteraan dan teknologi yang kompetiti.