Mohd Ihsan bukti graduan UMP mampu urus projek di luar negara - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Ternyata mahasiswa Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) bukanlah sekadar melahirkan graduan yang bakal memenuhi kehendak industri negara, malah turut menghasilkan bakal jurutera yang sangat berbakat sehingga mampu menempatkan diri dalam kalangan syarikat gergasi antarabangsa. UMW Synergistic Generation merupakan sebuah syarikat antarabangsa yang mempunyai kepakaran dalam pelbagai bidang teknologi kejuruteraan dan salah satunya ialah dalam bidang oil and gas yang turut menempatkan Mohd Ihsan Abd Rahim, 25 sebagai salah seorang juruteranya.