Explore Kapit kongsi inovasi pelajar dengan komuniti rumah panjang - Abd. Rahman, Ahmad (Penerbit UMP, 2014)
Seramai 24 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalankan program khidmat masyarakat, perkongsian akademik dan sosiobudaya dengan komuniti rumah panjang di Kampung Ng. Merit yang merupakan salah sebuah perkampungan pedalaman di daerah Kapit di negeri Sarawak pada 16 Julai 2014 yang lalu.