Kenaikan pangkat staf dan alumni UMP dalam Askar Wataniah - Imaduddin, Abidin (Penerbit UMP, 2014)
Dua orang staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan seorang alumni UMP berjaya dinaikkan pangkat Askar Wataniah dalam Majlis Pemakaian Pangkat yang disempurnakan Pegawai Memerintah Batalion Pertama, Yang Mulia Leftenan Kolonel Tengku Dato’ Seri Kamarulzaman Ibni Almarhum Sultan Sir Abu Bakar dengan disaksikan oleh Penolong Pegawai Memerintah Batalion Pertama, Leftenan Kolonel Roslan Baharom di Kem Forever First, Batalion Pertama Rejimen 505 Askar Wataniah, Kuantan pada 13 Julai 2014 yang lalu.