UMP giat promosi peluang pendidikan untuk pelajar Uzbekistan - Ahmad Ziad, Sulaiman (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus giat melaksanakan pelbagai inisiatif untuk mempromosikan peluang pengajian tinggi di peringkat antarabangsa dan baru-baru ini, UMP bersama sembilan lagi institusi pengajian tinggi di Malaysia menyertai Pameran Pendidikan Ke-9 di Dedeman Hotel, Silkroad Tashkent Uzbekistan pada 9 Mei 2014 yang lalu.