UMP anjur Seminar Pengajian Martabatkan Warisan Legasi Negeri Pahang - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganjurkan Seminar Pengajian Pahang bagi membincangkan legasi keilmuan masyarakat di negeri ini dalam pelbagai bidang seperti sejarah, agama, sosioekonomi, budaya, pendidikan, teknologi dan pembangunan sumber manusia pada 11 September 2014 yang lalu.