UMP sumbang kepakaran bantu Kolej Komuniti dalam Teknologi Hibrid - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Dalam berkongsi kepakaran membangunkan teknologi hibrid, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan Jabatan Pengajian Kolej Komuniti (JPKK) sebagai usaha meningkatkan kompetensi tenaga mahir dalam industri automotif dan kenderaan hibrid yang bakal mendominasi pasaran kenderaan masa hadapan.