UMP wakili Pahang dalam Festival Layang-Layang Sedunia - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Buat julung kalinya Universiti Malaysia Pahang (UMP) melalui dua orang staf telah mewakili negeri Pahang menyertai pertandingan Festival Layang-Layang Sedunia kali ke-19 yang berlangsung di Pasir Gudang Johor pada 23 Februari 2014 yang lalu.