UMP hargai jasa atlet harumkan nama universiti - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Lebih 200 orang atlet di kalangan pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) dirai dalam Majlis Penghargaan Sukan 2013/2014 sebagai menghargai kejayaan para atlet yang menempa kejayaan dalam bidang sukan melibatkan Kejohanan Majlis Sukan Universiti Malaysia (MASUM) 2013/2014, Sukan Institusi Pengajian Tinggi (SUKIPT) 2014 dan Sukan Antara Fakulti (SUKFAC) 2014 anjuran Pusat Sukan UMP.