Mahasiswa UMP erat hubungan bersama masyarakat Pulau Tioman - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Seramai 30 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang terdiri daripada Exco Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Kelab Semampan serta kumpulan penari kebudayaan UMP, Kencana Pawana berpeluang bertemu dengan masyarakat dan komuniti di Kampung Tekek, Pulau Tioman pada 27 April 2014 yang lalu.