Karnival Mini RTC Ubai eratkan hubungan pelajar IPT dan komuniti - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Hampir 100 pelajar UMP dan warga kerja Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjayakan program Karnival Mini RTC di Ubai Pekan anjuran Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (Saffad) dengan kerjasama Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC), Kementerian Pendidikan Malaysia dan Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah dalam usaha mendekati masyarakat sekitar Kampung Semangat, Pulau Rusa, Kampung Ubai dan Cherok Paloh pada 1 Mac 2014 yang lalu.