UMP dan ECERDC anjur program Super Camp bantu pelajar luar bandar - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Seramai 36 pelajar Tahun Enam Sekolah Kebangsaan Runchang (SKRU) mengikuti program Super Camp anjuran bersama Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada 2 April 2014 yang lalu.