UMP dan ECERDC rai pelajar luar bandar cemerlang akademik - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Seramai 107 pelajar yang memperolei keputusan cemerlang dalam tiga peperiksaan utama tahun lalu iaitu Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dirai dalam Majlis Kecemerlangan Program Empower ECER Mahkota yang diadakan di Dewan Astaka UMP Gambang pada 14 April 2014 yang lalu.