Fakulti Teknologi Kejuruteraan jalin hubungan baik dengan FMM - Mohamad Rusydi, Mohamad Yasin (Penerbit UMP, 2014)
Dalam usaha menjalinkan hubungan baik dengan industri, Fakulti Teknologi Kejuruteraan (FTK) mengadakan kunjungan dan pertemuan dengan ahli jawatankuasa Persatuan Pekilang-Pekilang Malaysia (FMM) cawangan Pantai Timur di pejabat FMM di Kuantan sebagai satu usaha merapatkan hubungan khususnya di kalangan pemain industri di Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER).