UMP jalin kerjasama program Pengurusan Teknologi Industri - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) dalam memanfaatkan bidang berkaitan pembangunan akademik dan penyelidikan kedua-dua universiti berfokus ini.