UMP-NIU meterai perjanjian memperkasa program kejuruteraan teknologi bertaraf antarabangsa - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus memperkasa program akademiknya apabila memeterai satu lagi memorandum perjanjian projek melibatkan UMP dan Northern Illinois University (NIU). Program yang berlangsung di Dewan Bankuet UMP Kampus Gambang pada 11 Februari 2014 yang lalu.