CAIC anjur kolokium memperkasa program pengajaran dan pembelajaran - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Seramai 180 dalam kalangan tenaga akademik dan pensyarah dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan institut pengajian tinggi hadir menyertai Kolokium Pengajaran dan Pembelajaran 2014 bertemakan `Innovation Towards Creative Pedagogy’ anjuran Pusat Inovasi dan Daya Saing Akademik (CAIC) universiti ini.