UMP raih 11 pingat dan 2 Anugerah Khas di i-ENVEX 2014 - Abd. Rahman, Ahmad (Penerbit UMP, 2014)
Mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengharumkan nama universiti apabila meraih lima pingat emas, tiga perak dan tiga gangsa dalam pameran produk penyelidikan dalam Pameran Antarabangsa Reka Cipta dan Inovasi kali ke-5 (i-ENVEX) yang berlangsung di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) Kampus Pauh pada 13 April 2014 yang lalu.