Prof. Emeritus Dr. Ario kongsi kepakaran teknologi kejuruteraan pembuatan - Mohamad Rusydi, Mohamad Yasin (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima kunjungan Profesor Emeritus Dr. Ario Ohsato dari Nagaoka University of Technology, Jepun yang merupakan Profesor Pelawat bagi program Teknologi Kejuruteraan di Fakulti Teknologi pada 19 April yang lalu.