Pensyarah FSTI kongsi kepakaran inovasi untuk pendidikan sepanjang hayat dalam Persidangan Antarabangsa Rusia - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Pensyarah Kanan Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr. Mohd Rashid Ab Hamid dari Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI) diberi penghormatan sebagai pembentang bagi sesi planeri di persidangan antarabangsa Lifelong Education for Sustainable Development yang berlangsung di Ogarev Mordovia State University, Rusia pada 25 April yang lalu.