4,000 banjiri Hari Terbuka UMP 2014 - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Lebih 4,000 pengunjung yang terdiri daripada pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia, Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia dan setaraf serta pelajar sekolah, matrikulasi, asasi, diploma, ibu bapa dan guru hadir pada Hari Terbuka UMP 2014 bagi mendapatkan pelbagai maklumat pengajian tinggi pada 6 Mac 2014 yang lalu. Program diadakan di Dewan Kompleks Sukan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) Kampus Gambang.