NC UMP melakar kegemilangan antara 100 Tokoh English College - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Dato’ Dr Daing Nasir Ibrahim dicatat antara 100 tokoh yang melakar kegemilangan English College (EC) dalam buku Maktab Sultan Abu Bakar: Sejarah dan Biografi 100 Tokoh Melakar Kegemilangan sempena Sambutan Ulang Tahun Ke-100 EC yang disambut meriah pada 21 Mac yang lalu.