Empower ECER Mahkota lahir pelajar cemerlang - Shahrinnahar, Latib (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Kerjasama kukuh membabitkan Universiti Malaysia Pahang (UMP), Majlis Pembangunan Ekonomi Wilayah Pantai Timur (ECER-DC) dan Jabatan Pendidikan Pahang dalam memperkasa Program Empower ECER Mahkota, menyaksikan pencapaian akademik pelajar luar bandar terus cemerlang.