UMP cipta kit solar untuk pengembara - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Gua Musang- Sekumpulan pelajar dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya mencipta produk teknologi hijau iaitu UMP Kit Solar Penggembara (UST-Kit) bagi kegunaan pengunjung ke kawasan pedalaman seperti Taman Negara.