Bukti tanah masih ada nutrien - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
Penanaman sawit dan tanaman kontan yang hidup subur di tanah bekas lombong bauksit membuktikan masih ada kandungan nutrien dalam tanah di kawasan itu.