Pendidikan TVET berasaskan PSH - Mohd Rashid, Ab Hamid (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Kerajaan menekankan agenda pembelajaran sepanjang hayat (PSH) bagi melahirkan modal insan berkualiti, berilmu pengetahuan dan berdaya asing menerusi Pelan Induk Pembudayaan Pembelajaran Sepanjang Hayat Peringkat Nasional 2011-2020 dan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pengajian Tinggi) 2015-2025.