UiTM muncul juara keseluruhan Petanque IPT 2016 - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Universiti Teknologi Mara (UiTM) menyapu enam pingat emas, sekali gus mempertahankan kejuaraan pada Kejohanan Petanque Institusi Pengajian Tinggi (IPT) 2016 yang berlangsung di Kompleks Sukan Tuanku Syed Putra, Kangar, Perlis baru-baru ini.