Pelajar SMK Desa Jaya ikuti program kem interaksi pemimpin muda - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Kuantan- Seramai 85 pelajar dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Desa Jaya, Temerloh dekat sini mengikuti program kem interaksi pemimpin muda (In-Team) sekolah berkenaan dengan kerjasama mahasiswa dari kelab In-Smartive Universiti Malaysia Pahang (UMP) baru-baru ini.