Ramai keluarga dibelenggu masalah kewangan - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
"Pada pandangan peribadi, perubahan dasar akan menjadi punca bebanan besar ibu bapa pada zaman intelektual untuk menanggung kos perbelanjaan terhadap pendidikan khususnya di peringkat menara gading," demikian pendapat penuntut tahun dua pengajian Ijazah Kejuruteraan Mekanikal (Automotif), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Muhammad Redzuad Ras Abdul Rask.