Haida Akmar diamanahkan kendali projek jutaan ringgit - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Memegang jawatan sebagai Jurutera Projek di Malaysia LNG (MLNG) yang dimiliki oleh PETRONAS merupakan satu tugasan yang amat membanggakan apatah lagi segala ilmu yang diperoleh di Universiti Malaysia Pahang (UMP) amat bernilai sekali apabila Haidar Akma pernah dipertanggungjawabkan mengendalikan projek yang bernilai jutaan ringgit.