Perpustakaan martabatkan Seni Tenun Pahang - Kamariah, Gono (Penerbit UMP, 2013)
Bagi meneruskan kelestarian budaya membaca dalam kalangan warga Universiti Malaysia Pahang (UMP), Perpustakaan telah menganjurkan Sambutan Bulan Membaca 2013 Peringkat UMP sepanjang bulan September 2013 yang lalu.