Perpustakaan anjur Program Bulan Membaca - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Dalam memupuk budaya membaca terutamanya di kalangan warga kampus, Perpustakaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengadakan Program Bulan Membaca 2013 peringkat universiti sepanjang bulan September 2013 yang lalu.