600 pelajar sekolah meriahkan Karnival Bahasa Tamil - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang Seramai 600 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) termasuk di kalangan pelajar sekolah menengah sekitar negeri Pahang hadir memeriahkan Pertandingan Karnival Bahasa Tamil Peringkat Negeri Pahang yang berlangsung di Dewan Astaka UMP Kampus Gambang pada 21 September 2013 yang lalu.