73% keluar mengundi pilih barisan kepimpinan mahasiswa UMP - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Pilihan Raya Kampus Universiti Malaysia Pahang (UMP) berlangsung dalam suasana aman dan terkawal apabila seramai 6,399 orang pelajar atau 73 peratus hadir mengundi memilih barisan kepimpinan mahasiswa melibatkan dua pusat undian di Pusat Aktiviti Pelajar UMP Pekan dan Dewan Astaka, UMP Kampus Gambang pada 28 November 2013 yang lalu.