Bicara Merdeka semarakkan sambutan Bulan Kemerdekaan - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Lebih 2,000 mahasiswa dan staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) hadir dalam Program Bicara Merdeka bersempena Sambutan Bulan Kemerdekaan Kali ke-56 yang mengupas tajuk “Malaysia Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku” yang berlangsung pada 5 September 2013 yang lalu di Dewan Kompleks Sukan UMP.