UMP hargai penulis tamu sumbang kepakaran bersama masyarakat - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Sumbangan penulisan dari kalangan warga kerja Universiti Malaysia Pahang (UMP) mampu memberi impak secara langsung kepada aktiviti promosi dan inisiatif menjenamakan universiti. Malah, keupayaan untuk menjadi penulis yang prolifik juga merupakan satu kelebihan terhadap daya saing pemasaran universiti ini.