UMP, AELB jalin kerjasama dalam kawal seliaan keselamatan sinaran dan nuklear - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Lembaga Pelesenan Tenaga Atom (AELB) yang merupakan sebuah badan penguatkuasaan berkaitan nuklear dan penggunaan tenaga atom.