UMP, ECERDC dan BiotechCorp bangunkan Taman Bio-Aromatik Pahang - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama dua rakan strategiknya, Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) dan Malaysian Bioteknologi Corporation Sdn. Bhd. (BiotechCorp) bekerjasama dalam membangunkan sebuah Taman Bio-Aromatik dan pembangunan pusat kecemerlangan (CoE) Inovasi-Aromatik yang bakal menyediakan eko-sistem yang mampu menarik penyertaan penggiat industri perisa dan pewangi dari Malaysia dan antarabangsa.