NC menang Anugerah Buku Negara 2013 - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Buku Universiti: Watak, Budaya dan Citra hasil sudut pandang Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim terhadap cabaran pengurusan sebuah institusi pengajian tinggi menang Anugerah Buku Negara 2013 anjuran Yayasan Pembangunan Buku Negara (YPBN) dengan kerjasama Perpustakaan Kuala Lumpur, Universiti Kuala Lumpur (UniKL) dan The Oxford Centre of Excellence (Oxcell), United Kingdom.