Mahasiswa baharu lafaz ikrar janji tunai amanah - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Mahasiswa baharu Universiti Malaysia Pahang (UMP) melafazkan ikrar untuk memberikan legitimasi sebagai warga universiti yang bertanggungjawab dalam menunaikan amanah terhadap diri, keluarga, masyarakat dan tanah air.