Pensyarah FSTI rangkul Anugerah Tesis PhD Terbaik 2013 - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Pensyarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) Dr. Mohd Rashid Ab. Hamid dari Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI) menerima Anugerah Kategori Tesis Doktor Falsafah dalam bidang Sains Matematik sempen Simposium Kebangsaan Sains Matematik kali ke-21 anjuran Persatuan Sains Matematik Malaysia (PERSAMA) dan Pusat Pengajian Sains Matematik Universiti Sains Malaysia (USM) di Gurney Resort Hotel & Residences, Pulau Pinang pada 6 November 2013 yang lalu.