UMP anjur Seminar Pengajaran Cemerlang dalam Pendidikan Tinggi - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Buat julung kalinya Jabatan Hal Ehwal Akademik & Antarabangsa (JHEAA) dengan kerjasama Persatuan Staf Akademik (PAKAD) Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah mengadakan Seminar Pengajaran Cemerlang dalam Pendidikan Tinggi (Techse) bagi berkongsi pengalaman untuk menangani cabaran sesi pengajaran dan pembelajaran di Institusi Pengajian Tinggi.