UMP bangunkan modul transformasi belia - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP) membangunkan Modul Program Transformasi Belia (Trans-B) yang menampilkan program kemasyarakatan bagi memenuhi tanggungjawab sosial khususnya dalam melaksanakan agenda pembangunan sosioekonomi di negeri Pahang.