Perpustakaan ke arah pensijilan MS IS0 9001:2008 pada 2015 - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Perpustakaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah mengadakan Bengkel Dokumentasi MS ISO 9001:2008 bagi Skop Perkhidmatan Perpustakaan pada 15 hingga 17 Mac 2013 di Hotel Quality, Kuala Lumpur.