Kem Interaksi Pemimpin Muda perkasakan jati diri pelajar sekolah - Wan Nazrul Helmy, Wan Mohd Zain (Penerbit UMP, 2013)
Komitmen Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) seperti Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam membangunkan potensi kepimpinan pelajar sekolah memberi nilai tambah yang tinggi kepada pelaksanaan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPM) 2013-2025. Malah, inisiatif ini juga menyumbang kepada pemerkasaan jati diri pelajar berasaskan jasmani, rohani, emosi dan intelek dalam merealisasikan Falsafah Pendidikan Kebangsaan.