Petrol daripada bahan buangan plastik - Rosniza, Mohd Taha (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Petrol dihasilkan daripada bahan buangan plastik seperti botol syampu dan karung sampah, merupakan antara produk berpotensi besar diketengahkan Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada Festival Antarabangsa Inovasi Teknologi Hijau (i-FINOG) di sini, baru-baru ini.