UMP rai atlet, lancar logo - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
Kuantan- Atlet petanque Universiti Malaysia Pahang (UMP), Syahir Syahmi Hassan dinobatkan olahragawan terbaik manakala olahragawati diraih atlet bola jaring, Nik Afieza Che Azhar pada Majlis Penghargaan Sukan dan Pemberian Insentif Kecemerlangan Sukan UMP.