Penyelenggaraan fasiliti wujud persekitaran sekolah ceria, selamat - Mohamad Affendy, Omardin (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Ukur tahap kecemerlangan sekolah adalah berdasarkan tahap penyelenggaraan fasiliti yang baik. Prestasi sekolah yang baik bukan sahaja dinilai dari segi penilaian kecemerlangan pelajar tetapi persekitaran yang ceria dan menarik.