Syahir dinobat Olahragawan UMP 2015 - Amin Ridzuan, Ishak (2016)
Kuantan: Atlet petanque, Mohammad Syahir Syahmi Hassan dinobatkan sebagai Olahragawan Universiti Malaysia Pahang (UMP) 2015 di atas pelbagai kejayaannya di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.