UMP terima sijil ISO ISO/IEC 27001 perkukuh keselamatan ICT - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima pensijilan ISO/IEC 27001 bagi Sistem Pengurusan Keselamatan (Information Security Management System (ISMS) untuk skop operasi dan penyelenggaran Pusat Data UMP di Gambang.